Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Koruk Şerbeti

Koruk Şerbeti

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Koruk Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

*1 litre için
*1, 5 2 kiloya yakın koruk
*34 su bardağı su ( Koruktan çıkan suya göre eksiltip azaltabilirsiniz)
*Şeker damak tadınıza göre çok tatlı olmasın ekşimsi bir şerbet olacak

*
Koruk Şerbeti Tarifi Yapılışı Koruklar yani üzümler tek tek saplarından ayrılır ve bol suda yıkayıp tencereye alıyoruz Üzerini geçecek kadar su konulup kaynatılır Bunu korukların biraz yumuşaması için yapıyoruz sıkması daha kolay olsun diye dilerseniz robottanda geçirebilirsiniz o zaman çekirdekleri parçalandığı için şerbet kekremsi bir tat alır Yumuşayan üzümlerin taneleri temiz bir tülbentin içine alınıp bohça gibi yapılarak sıkılır Çıkan korukların suyu bir tencereye alınır ve su eklenir rengi açık olacak ve şekerini de ekleyip 510 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım Afiyet olsun
 

Similar threads

Ege bölgesinde yüzyıllardır en çok tercih edilen besinlerden biri olan koruk yaz aylarında toplanıp bazen turşusu yapılır. Bazense suyu çıkartılarak muhafaza edilir. Kış aylarında bile bu sayede kullanılır. Yaz mevsiminde toplanmasına rağmen doğal bir antioksidan olduğundan kışın daha fazla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Ege bölgesinde yüzyıllardır en çok tercih edilen besinlerden biri olan koruk yaz aylarında toplanıp bazen turşusu yapılır. Bazense suyu çıkartılarak koruma edilir. Kış aylarında bile bu sayede kullanılır. Yaz mevsiminde toplanmasına karşın doğal bir antioksidan olduğundan kışın daha fazla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Yaz aylarının gelmesiyle beraber sofralardaki yerini almaya başlayan koruk hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Özellikle Ege bölgesinde sıklıkla tercih edilen koruk olgunlaşmamış üzümün ilk haline denir. Suyunun yanı sıra turşusu ve salatası da yapılır. Bağışıklığı virüslere karşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Yaz aylarının gelmesiyle beraber sofralardaki yerini almaya başlayan koruk hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Özellikle Ege bölgesinde sıklıkla tercih edilen koruk olgunlaşmamış üzümün ilk haline denir. Suyunun yanı sıra turşusu ve salatası da yapılır. Bağışıklığı virüslere karşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Güllaç Tarifleri, Güllaç Nasil Yapılır?, Tepside Meyveli Güllaç Tarifi Malzemeler 67 adet güllaç yaprağı Bir buçuk litre süt Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı 250 gram çilek 1 adet muz 2 adet kivi Üzerine: File antepfıstığı, çilek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
858,496Konular
982,202Mesajlar
30,125Kullanıcılar
JubeydSon üye
Üst Alt