iltasyazilim
FD Üye
Koruk Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre için
*1, 5 2 kiloya yakın koruk
*34 su bardağı su ( Koruktan çıkan suya göre eksiltip azaltabilirsiniz)
*Şeker damak tadınıza göre çok tatlı olmasın ekşimsi bir şerbet olacak
*
Koruk Şerbeti Tarifi Yapılışı Koruklar yani üzümler tek tek saplarından ayrılır ve bol suda yıkayıp tencereye alıyoruz Üzerini geçecek kadar su konulup kaynatılır Bunu korukların biraz yumuşaması için yapıyoruz sıkması daha kolay olsun diye dilerseniz robottanda geçirebilirsiniz o zaman çekirdekleri parçalandığı için şerbet kekremsi bir tat alır Yumuşayan üzümlerin taneleri temiz bir tülbentin içine alınıp bohça gibi yapılarak sıkılır Çıkan korukların suyu bir tencereye alınır ve su eklenir rengi açık olacak ve şekerini de ekleyip 510 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım Afiyet olsun
*1 litre için
*1, 5 2 kiloya yakın koruk
*34 su bardağı su ( Koruktan çıkan suya göre eksiltip azaltabilirsiniz)
*Şeker damak tadınıza göre çok tatlı olmasın ekşimsi bir şerbet olacak
*
Koruk Şerbeti Tarifi Yapılışı Koruklar yani üzümler tek tek saplarından ayrılır ve bol suda yıkayıp tencereye alıyoruz Üzerini geçecek kadar su konulup kaynatılır Bunu korukların biraz yumuşaması için yapıyoruz sıkması daha kolay olsun diye dilerseniz robottanda geçirebilirsiniz o zaman çekirdekleri parçalandığı için şerbet kekremsi bir tat alır Yumuşayan üzümlerin taneleri temiz bir tülbentin içine alınıp bohça gibi yapılarak sıkılır Çıkan korukların suyu bir tencereye alınır ve su eklenir rengi açık olacak ve şekerini de ekleyip 510 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım Afiyet olsun