Koruk Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 2 büyük salkım koruk
- 1, 5 su bardağı sirke
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım dilimlenmiş limon
- 2 yahut 3 kol maydanoz
- Dereotu
- 1 baş sarımsak
Koruk Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Korukları yıkıyalım, küçük kol kısım ayıralım.
- Sarımsakları temizleyip hazırlıyalım.
- Kavanoza 3 diş sarımsak atalım.
- Üzerine endişeleri, ortalarına sarımsak, körük olarak kavonozu dolduralım. Benim turşu yaptığım kavonoz 1, 5 litrelik kavonoza 2 yemek kaşığı tuz, limon tuzunu, sirkeni dökelim ve üzerine içme suyu ile dolduralım.
- Üzerine maydanoz, dereotu limon dizelim kavonozun kapağını sıkıca kapatalım.
- Mutfak tezgahında olana kadar bekletip turşumuz 10 gün içinde olacaktır. Buzdolabına kaldıralım. Kışa yiyeceksiniz kapağını hiç açmayın. Afiyet olsun.