
Köstebek Pasta (Büyük Tepside) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket süt
- 1 çay bardağına yakın şeker
- 4 yemek kaşığı dolusu un
- 4 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 vanilin
- 1 paket krem şanti
- Muz
Köstebek Pasta (Büyük Tepside) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta şeker vanilin iyice çırpın köpük köpük olana kadar.
- Sırası ile bütün malzemeleri ekleyip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
- 175 derecede pişirin soğuyan keki istediğiniz bardak ağzı ile yuvarlak şekiller çıkarın.
- Kalan kek parçalarını iyice rondodan geçirin.
- Krema malzemelerini vanilin ve kremşanti hariç tüm malzemeleri tencere ye alıp kaynatın.
- Pokurdayınca ocaktan alın vanilin ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- En son kremşanti ekleyin ve çırpın eğer kıvamı size sıvı gelirse krem şanti ilave edebilirsiniz.
- Kekin üzerine bir parça muz koyup üzerine de kremayı sıkın.
- En son kek kırıntılarını ellerinizle üzerine yayın. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.