
Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Hazır muzlu krema (muzlu puding)
- 1 paket krem şanti
- 3 su bardağı süt
- Muz (isteğe bağlı)
Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yumurta ve şeker çırpılır. Kakao ve sıvı yağ ilave edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Hazırlanan hamur büyük bir tepsiye aktarılır. 170 derece fırında pişmeye bırakılır.
- Kek pişerken kremasını hazırlayabilirsiniz
- Krema için tenceremize sütümüzü döküyoruz. Muzlu pudingimizi ve krem şantimizi ekliyoruz. Ocakta puding kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Pudingimiz olunca biraz soğuması için kenarı alıyoruz.
- Kekimiz pişince bir kalıp yardımıyla (su bardığı kalıp olarak kullanılabilir) yuvarlak şekiller çıkarıyoruz. Yuvarlak keklerimi bir sunum tabağına alıyoruz ve üstüne hazırladığımız pudingimizi yayıyoruz. Sonra tepside yuvarlakların kenarından arta kalan kekleri ufalayıp kremamızın üstünü kaplıyoruz.
Afiyet olsun????
Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı