
Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 adet muz
Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selamün aleyküm arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar döndüm buralara ve çok nefis bir pastayla karşınızdayım geçelim tarifimize.
- Oda ısısında beklemiş yumurta ve şekeri uygun bir kapda çırpıyoruz.
- Sırayla yağ süt ekleyip bir tür daha çırpıp kakao, un ve kabartma tozu vanilyayı ekleyip karışdırıp yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp 180 derecelik fırınımıza yollayıp kontrollü pişiriyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Kremşantiyi sütle çırpıp bi yarım saat dolapda bekletiyoruz.
- Kekimizi kalıpdan çıkarıp üsten kenarını çok bırakmadan orta kısmı oyuyoruz az bi sütle ıslatabilirsiniz ben ıslatdım çıkan kek parçalarını elimizle ufalıyoruz kenarda bekletiyoruz.
- Krem şantimize damla çikolatayı ekleyip karışdırıyoruz.
- Mızlarımızı dilimleyip kekin üstüne koyuyoruz kremsntiyi de muzun üzerine koyup ufaladığımız kekle kaplıyoruz.
- İki saat dolapda dinlendirip servis yapabiliriz. Afiyet olsun .