Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köstebek Ve Malaga Pasta (Bir Kekten Tam 3 Tarif 2 Çeşit Pasta Ve 1 Truf)

Köstebek Ve Malaga Pasta (Bir Kekten Tam 3 Tarif 2 Çeşit Pasta Ve 1 Truf)
0
66

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Köstebek Ve Malaga Pasta (Bir Kekten Tam 3 Tanım 2 Çeşit Pasta Ve 1 Truf) Tanımı İçin Malzemeler


Kek materyalleri;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ yahut akışkan tereyağda olabilir
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu (1 de olur)
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao (darksa yoğunsa 2 de olur)
Kreması için gereken gereçler:

İsteğe bağlı kremadan rastgele birini tercih edebilirsiniz

1. krema tanımı;
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 50 gram tereyağı da kullanabilirsiniz yahut
2. krema tanımı (isteğe bağlı ben 1.ciyi yaptım);
  • 1 paket sıvı krema 200 gram
  • 1 paket labne peyniri 300 gr
  • 1 paket toz kremşanti
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata yahut çikolata parçacıkları
Tercihe bağlı keki ıslatma için;
  • 1 bardak süt
  • Krema ortası için;
  • Çilek ,muz
  • Malaga için; yerli muz
Ganajı için ;
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket sütlü çikolata ya da bitter
  • **bu pastaya alternatif krema da yapılabilir.

Köstebek Ve Malaga Pasta (Bir Kekten Tam 3 Tanım 2 Çeşit Pasta Ve 1 Truf) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve şekeri yüksek ayarda 5-6 dk çırpın. Rengi açılıp yeterlice köpürmesi lazım.
  2. Daha sonra çırpma sürecine devam ederek sıvı yağ ve sütü ek edelim.
  3. Hamuru söndürmeden yavaş yavaş un, kabartma tozu ve kakaoyu ek edelim.Bu kuru materyalleri koyduktan sonra çok az çırpalım.
  4. Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine kek harcını dökelim ve havasının çıkması için tepsiyi bir kaç kez yere vuralım.
  5. Alt üst ayarda 180 derecede evvelce ısıttığımız fırına koyalım keki.
  6. Yaklaşık 25-30 dk pişirelim. Bu müddet herkeste birebir olmaz lütfen denetimli bir biçimde pişirelim.
  7. Daha sonra kürdanla denetim edebilirsiniz hamur mu diye lakin bu müddet kâfi oldu bende. Daha erken fırını açmamanızı öneririm.
  8. Pişen kekimi uygunca soğusun. Biz kremayı yapalım.
  9. 1.Krema yahut 2. Tercih ettiğiniz krema materyallerini uygunca çırpın.
  10. Vaktiniz varsa 1 saat dolapta da bekletebilirsiniz.
  11. 1. Krema için ben gerek görmedim. Çırpma süreci 3-4 dk sürebilir. Daha sonra damla çikolataları ekleyelim.
  12. Soğuyan kekten yuvarlak ve dikdörtgen modüller çıkarıp kalanlarını elimizde ufalayalım.
  13. Kremayı sıkma torbası ya da buzdolabı poşetine koyup ucunu keselim.
  14. Tercihe bağlı olarak kekleri üzerini bir yemek kaşığı sütle ıslatabilirsiniz.
  15. Daha sonra üzerlerine krema, muz ya da çilek koyabiliriz.
  16. Üzerine tekrar az krema ve ufaladığımız kekleri koyalım.
  17. Gelelim malagaya:Bunda krema üzerine yerli muz yerleştiriyoruz ,bütün bütün 1er adet.
  18. Üzerine süt kreması ve sütlü, bitter çikolata ile hazırladığımız ganajı döküyoruz dilerseniz ganaja fındık modülleri ekleyebilirsiniz.
  19. Ufaladığımız kekler ve krema artacaktır. Onları birlikte yoğurup yuvarlanarak da truff yapıyoruz.
  20. Şayet krema artmazsa 1 adet muzu blender yahut şefte çekip kalan kekle yoğuralım.
En az 4-5 saat mümkünse 1 gece dolapta bekletelim.

Çilekliyi çok seviyorum tadına doyamayacaksınız. Çok bereketli bu tanım şimdiden afiyet olsun.

Köstebek Ve Malaga Pasta (Bir Kekten Tam 3 Tanım 2 Çeşit Pasta Ve 1 Truf) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mini Küçük Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler Krema için 1 paket sıvı krema4 dolu yemek kaşığı pudra şekeri2 paket krem şanti1 çay bardağı damla çikolata150 gram labne peyniri4-5 adet muz Kek için 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 adet vanilya1 adet kabartma tozu3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler Kek için: 4 adet yumurta1 su bardağından 1 parmak az şekerYarım çay bardağı ılık su1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 yemek kaşığı dolusu kakao2 çay bardağından bir parmak eksik un Kreması için: 3 su bardağı süt1 yumurta sarısı2.5 yemek kaşığı buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler Keki için; 4 adet yumurta1 çay bardağı şeker1 çay bardağı unYarım çay bardağı süt2 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)1 paket vanilya1 paket kabartma tozu3 yemek kaşığı kakao Ganaj için; 200 ml sıvı krema80 gram bitter çikolata80 gram sütlü çikolata1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Tart Malaga Pasta Tanımı İçin Gereçler Kek için;2 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağÇay bardağı şekerYarım çay bardağı süt2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu1,5 çay bardağı unKeki ıslatmak için;Yarım su bardağı sütKreması için;2 su bardağı süt/400 ml3 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Köstebek Pasta Tanımı İçin Gereçler Keki için; 3 adet yumurta1 su bardağı şeker2 su bardağı un2 yemek kaşığı kakaoYarım su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 er paket kabartma tozu, vanilya şekeri Kreması için; 2 paket kremşanti1 su bardağı süt yahut bir paket sıvı kremaYarım çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
858,478Konular
981,303Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt