Köstebek Ve Malaga Pasta (Bir Kekten Tam 3 Tanım 2 Çeşit Pasta Ve 1 Truf) Tanımı İçin Malzemeler
Kek materyalleri;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ yahut akışkan tereyağda olabilir
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu (1 de olur)
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao (darksa yoğunsa 2 de olur)
İsteğe bağlı kremadan rastgele birini tercih edebilirsiniz
1. krema tanımı;
- 1 paket hazır pasta kreması
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- 50 gram tereyağı da kullanabilirsiniz yahut
- 1 paket sıvı krema 200 gram
- 1 paket labne peyniri 300 gr
- 1 paket toz kremşanti
- 3 yemek kaşığı damla çikolata yahut çikolata parçacıkları
- 1 bardak süt
- Krema ortası için;
- Çilek ,muz
- Malaga için; yerli muz
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket sütlü çikolata ya da bitter
- **bu pastaya alternatif krema da yapılabilir.
Köstebek Ve Malaga Pasta (Bir Kekten Tam 3 Tanım 2 Çeşit Pasta Ve 1 Truf) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri yüksek ayarda 5-6 dk çırpın. Rengi açılıp yeterlice köpürmesi lazım.
- Daha sonra çırpma sürecine devam ederek sıvı yağ ve sütü ek edelim.
- Hamuru söndürmeden yavaş yavaş un, kabartma tozu ve kakaoyu ek edelim.Bu kuru materyalleri koyduktan sonra çok az çırpalım.
- Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine kek harcını dökelim ve havasının çıkması için tepsiyi bir kaç kez yere vuralım.
- Alt üst ayarda 180 derecede evvelce ısıttığımız fırına koyalım keki.
- Yaklaşık 25-30 dk pişirelim. Bu müddet herkeste birebir olmaz lütfen denetimli bir biçimde pişirelim.
- Daha sonra kürdanla denetim edebilirsiniz hamur mu diye lakin bu müddet kâfi oldu bende. Daha erken fırını açmamanızı öneririm.
- Pişen kekimi uygunca soğusun. Biz kremayı yapalım.
- 1.Krema yahut 2. Tercih ettiğiniz krema materyallerini uygunca çırpın.
- Vaktiniz varsa 1 saat dolapta da bekletebilirsiniz.
- 1. Krema için ben gerek görmedim. Çırpma süreci 3-4 dk sürebilir. Daha sonra damla çikolataları ekleyelim.
- Soğuyan kekten yuvarlak ve dikdörtgen modüller çıkarıp kalanlarını elimizde ufalayalım.
- Kremayı sıkma torbası ya da buzdolabı poşetine koyup ucunu keselim.
- Tercihe bağlı olarak kekleri üzerini bir yemek kaşığı sütle ıslatabilirsiniz.
- Daha sonra üzerlerine krema, muz ya da çilek koyabiliriz.
- Üzerine tekrar az krema ve ufaladığımız kekleri koyalım.
- Gelelim malagaya:Bunda krema üzerine yerli muz yerleştiriyoruz ,bütün bütün 1er adet.
- Üzerine süt kreması ve sütlü, bitter çikolata ile hazırladığımız ganajı döküyoruz dilerseniz ganaja fındık modülleri ekleyebilirsiniz.
- Ufaladığımız kekler ve krema artacaktır. Onları birlikte yoğurup yuvarlanarak da truff yapıyoruz.
- Şayet krema artmazsa 1 adet muzu blender yahut şefte çekip kalan kekle yoğuralım.
Çilekliyi çok seviyorum tadına doyamayacaksınız. Çok bereketli bu tanım şimdiden afiyet olsun.
Köstebek Ve Malaga Pasta (Bir Kekten Tam 3 Tanım 2 Çeşit Pasta Ve 1 Truf) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı