Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kötü karneye nasıl tepki gösterilmeli?

Kötü karneye nasıl tepki gösterilmeli?
0
99

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Medical Park Göztepe Hastanesi Çocuk Gelişim Uzmanı İlknur Güven yanıtladı*
*
“SEVGİ VE TAKDİR EN BÜYÜK ÖDÜL
*
Karnesi iyi gelen çocuk nasıl motive edilmeli? Ne ile ödüllendirilmeli?
*
“Okula gitmek ve ders niyetlenmek çocuğun sorumluluğudur “Karnen iyi notlarla doymuş olursa sana armağan alırım gibi bir girişim yanlıştır Bu şekildeki yaklaşımlar çocuğun her başarısında ya da yerine getirmesi gereken sorumluluklarında maddesel ayrıcalık veya armağan beklentisine neden olur
*
Karneyi ödüllendirirken maddesel ödülleri göstermek ve fiyatı yüksek hediyeler elde etmek yerine çocuğu fark etmekve manevi ödüllendirme olan “aferin, seninle kibir duyuyorum, 'tebrik ederim vb sözler daha faydalıdır Sevgi ve takdir, çocuğa verilen en büyük hediyedir
*
“TATİLİ FIRSATA ÇEVİRİN, AİLE İÇİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRİN*
*
Derslerinde başarılı olan bir çocuk yarıyıl tatilini nasıl değerlendirmeli?*
*
Çocuğunuzu tatilde ders çalışması için zorlamayın Oyun, gösteri, dinlenme haklarına saygı gösteriniz ve buna karşın planlar yapın Aile içi ilişkilerin güçlendirmek ve çocuklarıyla birlikte kaliteli süre geçirmesi açısından çalışan annebabalar için okul tatili bulunmaz bir fırsattır sinema, tiyatro, kent gezisi, hayvanat bahçesi, yürüyüş gibi çocuğunuzun hoşuna gidecek faaliyetleri birlikte gerçekleştirin Bütün ailenin oynayabileceği oyunlar oynayabilirsiniz*
*
Çocuğunuzun evde olduğu saatlerde sıkılmaması için yaşına ve gelişimine uygun olarak ev sorumlulukları verebilirsiniz Örneğin birlikte yemek yemek, pasta ya da börek pişirebilirsiniz Bu onların keza büyüdüklerini hem de evde bir birey olarak yer aldıklarını pekiştirir*
*
SİHİRLİ TÜMCE: “BEN SANA GÜVENİYORUM*
*
Karnesi kötü gelen çocuğa nasıl yaklaşılmalı?*
*
Öğrencinin dönem içindeki başarısının ve gayretinin göstergesi olarak kullanılan notlar ara sıra gereğinden fazla önemsenebilir Çocuk daha iyi anekdot alamadığı için suçlanabilir Ailenin yaptığı baskı sonucunda çocuğun kendine olan güveni sarsılabilir Ailesinin onu değil de notları önemsediği fikrine kapılarak kendini önemsiz hissedebilir böylece çocuğunuzun karnesi fena ise onu korkutmayın
*
Zaten utanarak karnesini size gösterirken birde siz aşağılarsanız başarısızlığı kabullenir ve derslerini düzeltmek için hiçbir uğraş harcamaz bu nedenle çocuğunuz karnesini getirdiğinde ders notları düşükte olsa, ona sarılıp, öpün ve ne olursa olsun sizin çocuğunuz olduğunu hissettirin
*
Notları düşük olduğu dersleri gülümsemeyerek “bundan böyle ikinci dönem biraz daha pozitif çalışarak düzeltirsin, ben sana güveniyorum, daha başarılı olacaksın vb diyerek moral vererek…yüreklendirin Ona inandığınızı gösterin Eğer özel desteğe ihtiyacı varsa tatil süresince artı sıkmadan, özel bir öğretmenden yardım alabilirsiniz
*
“ÖĞRENME YALNIZCA MASA BAŞINDA OLMAZ
*
Karnesi kötü gelen çocuk yarıyıl tatilini nasıl değerlendirmeli?*
*
Çocuklarınızın karnesinde düşük notlar olsa bile tatilde dinlenmesine ve eğlenmesine müsade vermelisiniz Başarısız olduğu dersleri aralıksız çocuğunuza hatırlatıp, tatilden mahrum edip, onun keyif alacağı zamanını zehir etmemelisiniz Bunun yerine çocuğunuzla birlikte akademik başarısını arttırmak için çalışma programı hazırlayabilirsiniz Çocuğun gelişimsel ve akademik durumuna göre tatilde olduğunu göz önünde tutarak oyun oynamaya uzun vakit vakit ayırmanız gerekirUnutmayın oysa öğrenme yalnizca masa başında soru çözerek olmaz Çocuklar oyun oynayarak da öğrenebilirler böylece; çocuğunuza oynayarak öğreneceği faaliyetler seçebilirsiniz
*

858,506Konular
983,077Mesajlar
33,114Kullanıcılar
moleqySon üye
Üst Alt