Köy Bulgurundan Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1,5 çay bardağı haşlanmış mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yeterince sıvı yağ
- 2 su bardağı su
Köy Bulgurundan Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir pilav tavasına sıvı yağ ve tereyağı koyup kızdırılır tereyağı erisin.
- Yıkadığımız bulguru ilave edip kavurulur.
- Suyu süzülmüş 1,5 çay bardağı mercimek eklenir karıştırılıp 2 su bardağı su ilave edip kaynamaya başlayınca ocak kısılır pişmeye bırakılır.
- Pişen pilavı 5, 10 dk dinlendirip turşuyla veyahut salatayla servis yapılır.Not benim bulgur pilavına 2 su bardağı su gitti kontrollü ilave edin bulguruna göre suyu ve pişirme süresi değişebilir. Afiyet olsun.