
Köy Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 çorba kaşığı yeşil mercimek
- 1 çorba kaşığı kırmızı mercimek
- 2 çorba kaşığı bulgur (çeşidi fark etmiyor)
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 adet tavuk bulyon
- 1 adet rendelenmiş domates (veya varsa konserve domates 6-7 çorba kaşığı da olabilir)
- 1 adet ince doğanmış soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 10 su bardağı sıcak su
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- Yeteri kadar tuz
Köy Çorbası Tanımı Yapılışı
- Evvel tüm bakliyatları yıkadıktan sonra bir tencereye alalım.
- Üzerine sıcak suyu ekleyelim.
- Tavuk bulyonu ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. (iyice yumuşayana kadar haşlanmalılar).
- Diğer bir tencereye yağlar konur.
- Doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
- İki diş sarımsak ince doğranır ve eklenir.
- Bir adet yeşil biber ince doğranıp eklenir.
- Üzerine iki adet rendelenmiş domates (yada konserve domates) ve salça eklenip karıştırılır.
- Sonra nane ve kekik de eklenir ve karıştırılır.
- Üzerine haşlanan bakliyatlar suyu süzülmeden eklenir ve karıştırılır.
- Tuzu eklenir ve bir taşım kaynamaya bırakılır.
