Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı sıcak su elinizin dayanabildiği kadar
- Yaş maya küçük paketin yarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tepsimizi yağlamak için çok az sıvı yağ
Köy Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unumuzu derin bir kabın içine döküp ortasını açalım ve mayamızı ilave edip suyu ve tuzu ilave ediyoruz ardından güzelce yoğuruyoruz 5 dakikadan fazla yoğurmak gerekiyor ne kadar çok yoğurulursa ekmeğiniz o kadar güzel olur.
- Hamurun üzerini örtüp bir saat mayalanmasını bekliyoruz.
- Bir saatin ardından tepsimizi yağlıyoruz ki yapışmasın hamurumuzu tekrar yoğurup havasının inmesini sağlıyoruz ki maya kokmasın tepsimize güzelce yayıp tekrar üzerini örtüp tepsi mayası için 20 dakika bekletiyoruz.
- Fırınımızı ilk etapta 200 dereceye ayarlıyoruz ekmeğimizi fırına koyup üzeri kızarınca 200 dereceden 175 dereceye indiriyoruz ki içerisi güzel pişsin.
- Üzeri güzelce kızarınca fırından çıkarın deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Mehtap kızılsu yazarsanız direk kanalımı görürsünüz şimdiden teşekkürler.
Köy Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.