bilgisayarci
FD Üye

Köy Peyniri Ev Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 litre süt (Market sütü değil)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çeyrek çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 şu bardağı iri kaya tuzu
- Tülpent
- Cam şişe yada plastik tursu şişeleri
Köy Peyniri Ev Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütü güzelce süzelim ardından büyükçe tencerede kaynatalım pişirelim.
- Kaynayan süte tuzu ve sirkeyi dökelim.
- Ocağın altını kısalım ve yavaş yavaş karıştıralım.
- Kesilen sütü süt süzgecinden süzdürelim.
- Geride kalan süt altı suyu bir kaba alalım.
- Süzdürdüğümüz peyniri tülbente alalım ve ağzını bağlayalım.
- Ardından süzgece (Altından suyun süzülmesi gerekli ) alalım üstüne tencere veya ağır birşey koyalım 5 kg dolu su şişesi de koyabilirsiniz.
- 1 gün boyunca dolapta iyice süzülüp sertleşip şekil alması gerekli.
- 1 günün sonunda tülbenti açıp, ayırdığımız süt altı suyu bölüp yerleştirdiğimiz peynirlerin üstüne tuzlayıp dökelim. 1 gün sonra yemeğe hazır.