teknolojiuzmani
FD Üye

Köy Tadında Peynirli Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 küçük kase peynir
- 1/2 (yarım) maydanoz
- Unu yumuşak hamur elde edene kadar ekleyin
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ ben (Zeytin yağı kullanıyorum )
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 tatlı kaşığı un
- Susam
- Çörekotu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Köy Tadında Peynirli Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için; süt, su, maya tuz şeker sıvı yağ maydanoz peynir hepsini karıştıralım.
- Üzerine unu yavaş yavaş ekleyelim. Hamur ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olacak. 30 dakika mayalanmasını bekleyelim.
- Daha sonra mayalanan hamuru hiç yoğurmadan yağlanmış olduğumuz tepsiye dökelim ve üzerini düzeltelim.
- Üzerine ayrı bir kasede hazırlamış olduğumuz un yoğurt susam çörek otu ve az birşey yağı karıştırıp çöreğimizin üstüne sürelim.
- Tepsinin üzerini streç filmle saralım hamura değmesin. 30 dakikada tepside mayalanan hamurumuz puf puf olacak.
- Önceden ısıttığımız 190 derece fırına verelim. Üzeri kızarana kadar pişirelim. Şimdiden afiyet olsun. ♡.