
Köz Biber Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet köz biber
- 1 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) kaşık salça
- 4 su bardak tavuk suyu
- 1 çimdik tuz
- Karabiber
- Nane
Köz Biber Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köz biberi 30 dakika fırında közlüyoruz.
- Kabuklarını soyup doğruyoruz.
- Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını koyup üstüne 1 yemek kaşığı un ekliyoruz.
- Köpürene kadar karıştırıp üstüne biberleri ekliyoruz.
- Suyunu ve tuzunu da ekleyip 10 dakika pişiriyoruz.
- Ocaktan aldığımız tencereyi blenderden çekip nanesini ekliyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun… ????.