Köz Biber Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet közlenmiş kırmızı biber
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- Biraz maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ (olmasada olur ben sevdiğim için ekledim)
- 1 yemek kaşığı pul biber yahut kırmızı toz biber tercih sizin
Köz Biber Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri fırında yahut mangalda közleyip kabuklarını soyalım. İri bir formda doğrayalım.
- Yoğurdun içerisine sarımsağı rendeleyip tuzu da ek edelim.
- Biberlerin üzerine yoğurtlu karışımı döküp karıştırıp servis tabağına alalım.
- Sıvı yağ ve tereyağını tavaya alalım eriyince nohutları içerisinde kavuralım.
- İndirmeye yakın pul biberi ekleyip ocaktan alalım.
- Maydanozları da ekleyelim ve yoğurdun üzerine güzelce dökelim ve servis edelim.