Köz Biber Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı köri baharatı
- 1 yemek kaşığı üzüm yahut elma sirkesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak yahut 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Tuz
- Közlenmiş 4 adet kapya biber
- 1 su bardağı kadar süt yahut krema
- Zeytinyağı
- Tuz
Köz Biber Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
- Tavukları küp küp doğrayalım.
- Marine materyallerinin hepsini tavukla harmanlayalım.
- Vaktiniz varsa 2 -3 saat yoksa 1 saat bu halde dinlendirelim.
- O sırada köz biber sosu için gereçleri bi kaba koyup pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirelim.
- Dinlenenen tavukları tencereye alıp kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tavukların üzerine sosu döküp 5- 6 dakika daha pişirelim. Afiyet olsun ????.