Köz Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 2 kg kadar dolmalık yahut közlemelik kırmızı biber (İri ve tombul olsun)
- 1 iri diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı ve sıvı yağ karışık
- Yarım çay bardağı sirke
- 1/4 (çeyrek) limon
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kurutulmuş acı kırmızı biber (İsteğe bağlı)
Köz Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri yıkayıp kurulayınca fırında 200 derecede 30 dakika kadar közlüyoruz.
- Biberlerin pişmesine yakın sarımsak ve maydanozu ince kıyıp bir kaba alıyoruz.
- Sarımsak ve maydanoza evvel tuz, sonra şeker koyup karıştıralım (Maydanoz ve sarımsak sulansın, aroması suyuna geçsin).-
- Sirke ve limonu ekliyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
- İsteğe bağlı kurutulmuş acı kırmızı biber ekliyoruz ve üstünü kapatıyoruz.
- Fırından çıkan biberleri aciliyet varsa buzlu suya atalım, acil değilse bir poşete koyup ağzını kapatalım.
- Soğuyan biberleri soyup küp küp doğrayalım (Soğuması değerli, sıcak olursa konserve üzere olur).-
- Karışım kabında 2 dakika kadar karıştıralım ve kavanoza dolduralım.
- Kavanozu buzdolabında 4 gün kadar bekletelim (Böyle de yenir fakat homojen karışım üzere olmaz) afiyet olsun.