Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köz Biber Turşusu

Köz Biber Turşusu
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
koz-biber-tursusu.jpg

Köz Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler


Beş kilo kırmızı biber için
  • 2 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 çay bardağı beyaz sirke (Elma, üzüm olur)
  • 2 baş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz (Nanede olur)

Köz Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Biberleri yıkayın kurulayın fırın tepsisine dizin 250 derece alt üst ayarda orta ara çevirecek közleyin.
  2. Sonra biberleri bir tencereye koyun 20 dakika beklesinler daha kolay soyulması için.
  3. Kavanozlarınızı ve kapaklarınızı kaynatıp kurulayın.
  4. Maydanoz ve sarımsağı ince doğrayın.
  5. Biberlerin kabuklarını soyun çekirdeklerini temizleyin.
  6. İstediğiniz boyutta kesin.
  7. Bir süzgece hepsini koyup 15 dakika suyunu süzmesini bekleyin.
  8. Suyu süzülen biberleri derin bir kaseye koyun.
  9. Üzerine sirke zeytinyağ ,sarımsak ve maydanozları ekleyin karıştırın böylede 15 dakika bekletin o ortada tencerede kavanozların kapağını az geçecek kadar su kaynatın.
  10. Kavanozlara biberli karışımı doldurun kapağını sıkıca kapatın.
  11. Kaynamış suda 5 dakika kaynatıp kapağının üzerine bir gece bekletip serin yere olağan düz formda kaldırın böylelikle uzun mühlet dayanıklılığını korur. Beş kiloya yakın ben kullandım üç kavanoz oldu.
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt