Köz Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
Beş kilo kırmızı biber için
- 2 çay bardağı zeytinyağ
- 2 çay bardağı beyaz sirke (Elma, üzüm olur)
- 2 baş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz (Nanede olur)
Köz Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri yıkayın kurulayın fırın tepsisine dizin 250 derece alt üst ayarda orta ara çevirecek közleyin.
- Sonra biberleri bir tencereye koyun 20 dakika beklesinler daha kolay soyulması için.
- Kavanozlarınızı ve kapaklarınızı kaynatıp kurulayın.
- Maydanoz ve sarımsağı ince doğrayın.
- Biberlerin kabuklarını soyun çekirdeklerini temizleyin.
- İstediğiniz boyutta kesin.
- Bir süzgece hepsini koyup 15 dakika suyunu süzmesini bekleyin.
- Suyu süzülen biberleri derin bir kaseye koyun.
- Üzerine sirke zeytinyağ ,sarımsak ve maydanozları ekleyin karıştırın böylede 15 dakika bekletin o ortada tencerede kavanozların kapağını az geçecek kadar su kaynatın.
- Kavanozlara biberli karışımı doldurun kapağını sıkıca kapatın.
- Kaynamış suda 5 dakika kaynatıp kapağının üzerine bir gece bekletip serin yere olağan düz formda kaldırın böylelikle uzun mühlet dayanıklılığını korur. Beş kiloya yakın ben kullandım üç kavanoz oldu.