Köz Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo kırmızı biber (közlemelik ya da dolma biber tarzı)
- 1 demet maydanoz
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz
Köz Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri yağlı kağıt serili tepsiye diz ve fırına verin.
- Maydanoz ve sarımsakları doğrayın.
- Közlenen biberleri fırından alır almaz bir kaba koy ve poşetle ya da streçle 15dk beklesin.
- Bu arada derin ve geniş bir tencereye kaynaması için su koyun.
- 15dk sonra biberleri çekirdekleri ile beraber kabuğundan ayır ve doğrayın.
- Diğer doğradığımız malzeme ile harmanla zeytinyağı ve tuz ilavesi yapın.
- Kavanoza doldurulan biberleri kapakları ters bir şekilde kaynayan suya koyun ve 15 dk kapaklar tutması için bekletin.
Köz Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı