Köz Biber Yatağında Kızarmış Zerzevat Tanımı İçin Gereçler
- 10 adet kırmızı biber
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- İsteğe nazaran patates
- 8-10 adet sivri biber
- Tuz
- Pul biber
- Sıvı yağ
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Köz Biber Yatağında Kızarmış Zerzevat Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberleri yıkayıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz 200 derece fırında 30 dakika közlüyoruz soğuduktan sonra orta kısmına bıçakla çizgi atıp içini temizliyoruz.
- Zerzevatları küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıyoruz uygun bir kaba alıyoruz tuz ekleyip bütün zerzevatları birlikte karıştırıyoruz.
- Biberlerimizin içini kızartmış olduğumuz sebzelerle dolduruyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip pul biber serpiyoruz deneyenlere afiyet olsun.