Köz Biberli Acılı Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kırmızı biber(kapya)
- 1 adet acı sivri biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 100 ml krema yahut süt
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 4-5 bardak su
Köz Biberli Acılı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 kırmızı biberi közleyin,kabukları soyun ve jülien doğrayın.
- 1 yeşil biber ve 1 kırmızı biberi bruonise doğrayın.
- Çorba tenceresine tereyağı alın eriyince evvel közlenmiş biberi,3dk sonra öbür biberleri, 2dk sonra unu ek edin.
- Un ile 3dk kavurduktan sonra salçasını ekleyin, 2dk sonra soğuk su ile açın, 4-5 bardak su ek edin, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın.
- Domatesin kabuklarını soyun, bruonise doğrayın çorbaya ek edin. Kısık ateşte 10dk daha kaynatın.
- Altını kapamadan evvel tercihe nazaran krema yahut sütü ekleyin. Son olarak baharatları ekleyip altını kapatın.
Köz Biberli Acılı Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı