Köz Biberli Domatesli Spagetti Tanımı İçin Materyaller
Makarnayı haşlamak ı̇çin;
- 500 gram spagetti
- Sıcak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 tane kapya biber
- 3 tane domates
- 1 tane küçük soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 büyük diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- Kaşar peyniri
Köz Biberli Domatesli Spagetti Tanımı Yapılışı
- Birinci önce kapya biberlerimizi fırına atıp 20 dk közleyelim.
- Makarnaları haşlarken ocağa suyu alıp kaynatalım. Tuz ve sıvı yağ ekleyelim. Spagettileri kırmadan direk tencereye atıp 10 dk pişirelim.
- Makarnalar pişerken biz bir yandan sos imaline geçelim.
- Tereyağ ve sıvı yağı tavaya alıp eritelim.
- Sonrasında soğan ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
- Salçamızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Közlediğimiz biberlerin kabuklarını soyup ince ince doğrayıp tavaya ekleyelim.
- Domateslerin kabuğunu soyup rendeledikten sonra tavaya ekleyelim.
- Baharatlarımızı da ekleyip 5 dk pişirelim.
- Makarna suyumuzdan bir kepçe alıp sosumuza ekleyelim. Çabucak akabinde makarnaları tavamıza alıp sosla düzgünce karıştıralım ve 5 dk pişirelim.
- Spagettilerimizi servis tabağına alalım ve kaşar peynirini rendeleyip üzerine serpelim.Afiyet olsun .