Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köz Biberli Yoğurtlu Patates

Köz Biberli Yoğurtlu Patates
0
185

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
koz-biberli-yogurtlu-patates.jpg

Köz Biberli Yoğurtlu Patates Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet közlenmiş biber
  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 1 kutu konserve mısır
  • 1 kutu konserve bezelye
  • 1 adet havuç
  • 4 adet kornişon turşu
  • Birkaç yaprak marul
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez (Süzme yoğurt kullanmazsanız 5 yemek kaşığı mayonez)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Çok az tuz
  • Yasemin hanım marul yerine taze soğan kullanmıştı siz istediğinizi tercih edebilirsiniz

Köz Biberli Yoğurtlu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kapya biberler yıkanarak suları süzülür ve üzerlerine bıçak ile bir kaç delikler açarak fırın tepsisine koyun 220 derece evvelce ısıtılmış fırında 25 dakika közleyin.
  2. Patatesleri ortadan bölün ve kabuklarını soymadan biraz tuz ekleyerek bol suda haşlayın süzün ve kabuklarını soyarak soğuması için bekletin.
  3. Közlenen biberler fırından alınır kabuğunu kolay soymak için üzerlerini poşet ile örtün ve şimdi sıcakken kabuklarını soyun bekletmeyin soğuyunca soymakta çok zorlanırsınız.
  4. Kabuklarını soyulan kapya biberler küçük küçük doğranır( közlenirken sulandıklarından sularını süzülmesi için süzgece koydum)
  5. Uygun bir kaba birer kutu konserve mısır, konserve bezelye, birkaç yaprak ince doğranmış marul, küçük doğranmış kornişon turşu, rendelenmiş havuç, küp doğranmış haşlanmış patates koyulur.
  6. Üzerine yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve çok az tuz ek edilerek yavaşça patatesleri ezmeden karıştırılır ve servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️
Köz Biberli Yoğurtlu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt