
Köz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy domates
- 2 adet orta boy kapya biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 4 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
- Taze biberiye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
Köz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fırını 200 dereceye ayarladım. Sebzeleri halka halka doğrayıp tepsiye dizdim.
- Üzerine tuz karabiber ve taze biberiyeyi de ekleyerek önceden ısıttığım fırında karamelize olana dek pişirdim yaklaşık 30-40 dakika
- Piştikten sonra ayrı bir tencerede tereyağ ve unu hafif kokusu çıkana kadar kavurdum. Sebzeleri ekledim.
- İlk etapta 500 ml su ekleyerek tüm malzemeleri el blenderından geçirdim.
- Ocakta kaynamaya aldım. Gerekirse ekstra su eklemesi yaparak kıvamını ayarlayabilirsiniz.
- Servis aşamasında üzerine rendelenmiş kaşar peynir ekleyip afiyetle tükettik.
- Dilerseniz sadece karamelize olmuş sebzeleri tencereye aktarıp üzerine su ekleyerek blenderından geçirebilirsiniz.
- Roux yerine krema ilavesi de yapabilirsiniz.