Köz Domates Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet kapya biber
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kekik
- Karabiber
- Tuz
- 3 su bardağı su
Köz Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domates, kapya biber, soğan ve sarımsağı ikiye bölerek, üzerlerine kekik, karabiber ve tuz serpiştirilerek, 200 derece fırında 20 dakika közlenir.
- Közlenen domateslerin kabukları soyulup, tabağa alınır.
- Tencereye yağlar konularak, un eklenir. Un kokusu çıkana dek karıştırılır ve salça da eklenerek 1 dakika kavrulur.
- Közlenen gereçler tencereye alınır ve üzerine 1 su bardağı su ekleyip, karıştırılır.
- Tenceredeki materyaller blenderdan geçirilir.
- 3 su bardağı suyu ekleyerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan 3 dakika kadar sonra baharatına bakarak eksik varsa ek edilir.
- Ocağın altı kapatılır ve isteğe nazaran rendelenmiş kaşar peyniri ya da kruton ekmek eklenerek afiyetle yenir. Afiyet olsun.