Köz Lezzetinde Enfes Fırın Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet küçük uzunluk patates
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 dolu çay kaşığı sebzeli çeşni tuzot vegeta
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 silme çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı dağ kekiği
Köz Lezzetinde Enfes Fırın Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri kabuklu şekilde yeterlice yıkayalım. Ortadan dörde bölerek keselim (Çok küçük patatesse ikiyede kesebilirsiniz)
- Tüm malzemeyi üzerine ekleyip, elle uygunca karıştıralım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısınmış alt üst ayar 200 derecede 45 dakika pişirdim. Dileyen daha uzun müddette pişirebilir.
- Kızarınca fırından alıp, servis edelim tüm et yemekleri yanına, yada kahvaltılarınıza tek başına yapabileceğiniz nefis patatesimiz hazırdır. Afiyet şifa olsun.