
Köz Patlıcandan Karnıyarık (Yağda Kızartılandan Hiçbir Farkı Yok) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet patlıcan( közleyip daha evvel buzluğa atmıştım)
- 1 adet domates
- 4 adet biber
- 200 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 bardak su
Köz Patlıcandan Karnıyarık (Yağda Kızartılandan Hiçbir Farkı Yok) Tanımı Yapılışı
- Gelelim iç harcını hazırlamaya, kıymayı kavurmakla başlayalım .
- Kıyma suyunu çekince üzerine 1 soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp ek edin ve kavurmaya devam edin .
- Güzelce kavuralım son olarak baharatları ek edin ve ocağın altını kapatalım.
- Patlıcanların içerisine yaptığımız kıymayı güzelce dolduralım ????
- Üzerine biber ve domates dilimleyip dizelim????.
- Üzerine salçası sosu yapalım, salça ile suyu bir kapta açalım ve patlıcanların üzerine güzelce dökelim .
- 180 derecede fırında pişirelim????.
