Köz Patlıcanlı Biberli Tavuklu Makarna Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tane tavuk göğsü
- 5 adet közlenmiş patlıcan
- 5 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 kase yoğurt
- 5 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Köz Patlıcanlı Biberli Tavuklu Makarna Salatası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak tavuğa bir tatlı kaşığı tuz eklenir ve bol su ile haşlanır.
- Makarna için; 1 yemek kaşığı tereyağ uygun bir tencerede eritilir içerisine makarna koyulur bir kaç dakika kavrulur.
- Haşlanan tavuk suyu üzerini geçecek kadar eklenir ve pişmeye bırakılır.
- Patlıcanlar közlenir minik minik doğranır ve 1 yemek kaşığı tereyağ ve bir fiske tuz atılarak kavrulur.
- Yoğurt mayonez rendelenmiş sarımsak ve bir tatlı kaşığı tuz uygun bir kapta karıştırılır.
- Közlenmiş kırmızı biberler doğranır. Bir yemek kaşığı tereyağ ve cevizle birlikte kavrulur.
- Borcama birinci olarak makarna koyulur üzerine didiklenmiş tavuklar onun üzerine köz patlıcan eklenir.
- Her tarafına yayılır.Yoğurtlu karışım eklenir.
- Son olarak közlenmiş kırmızı biber ve ceviz serpiştirilir.
- Materyalleri koyarken orta sıcaklıkta olması lezzetini artıracaktır.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.