Köz Patlıcanlı Fırında Karnıyarık Epeyce Hafif Ve Lezzetli Deneyin Derim Tanımı İçin Materyaller
- 4-5 adet orta uzunluk patlıcan
- Sıvı yağ (istediğiniz kadar olabilir opsiyonel ben az ölçü kullandım)
- 200-250 gr dana kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk domates (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Baharatlar ( tuz, karabiber, pul biber, çok minik kimyon)baharatlarda opsyoneldir damak zevkinize nazaran kullanabilirsiniz.
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça(salçası ağır seven artırabilir)
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Köz Patlıcanlı Fırında Karnıyarık Epey Hafif Ve Lezzetli Deneyin Derim Tanımı Yapılışı
- Patlıcanları yıkayıp kurulayalım. Pijama(çizgili) formunda soyalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Patlıcanların üzerine fırça ile sıvı yağı sürelim .
- Evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dk pişirelim.
- Fırından çıkınca ortalarını bıçakla çizelim sonra çatal yardımı ile ortalarını biraz açalım.
- Dövülmüş sarımsağı tuz ve zeytinyağını karıştırıp fırça yardımı ile içlerine sürelim.
- Uygun bir tavada evvel yemeklik doğradığımız soğan, biber ve sarımsakları soteleyelim.
- Akabinde kıymamızı ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Domates ve salçayı ek edip karıştıralım.
- Baharatları da ek edip, sıcak suyumuzu ekleyelim.
- Kısık ateşte 5-6 dk pişirelim sonra maydanozları ek edip ocaktan alalım.
- Patlıcanları kaşık ile dolduralım.
- Salçalı sosu için gereçleri bir kasede karıştıralım.
- Patlıcanlarımızın üzerine gelmemesine dikkat ederek kenarından dökelim.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirelim sıcak servis yapalım.