Köz Patlıcanlı Köpoğlu Tanımı İçin Gereçler
- 1 bostan patlıcan ya da 2 kemer patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet köy biberi
- 1 adet domates
- Pulbiber
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Sarımsaklı yoğurt
- Zeytinyağı
- Kırmızı tozbiber
- Maydanoz
Köz Patlıcanlı Köpoğlu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcan ve kapya biberi fırında yada ocakta közleyelim ve küp formunda doğrayalım.
- Tavaya 2 kaşık zeytinyağı koyalım.
- Üzerine rendelenmiş domates ve ince doğranmış köy biberi ekleyelim.
- Kavrulunca üzerine doğradığımız patlıcan ve kapya biberi koyalım.
- Baharatlarını ve tuzunu ayarlayalım.
- 5 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.
- Küçük bir tavaya az zeytinyağı ve tozbiber ekleyelim ve kızdıralım.
- Servis tabağımıza patlıcanlı mezemizi koyalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ekleyelim.
- Zeytinyağlı tozbiberi üzerine gezdirelim.
- İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyelim. Deneyenlere afiyet olsun ????????????????.