Köz Patlıcanlı Makarna Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- Yarım paket burgu makarna
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kornişon turşu
- Çeyrek demet dereotu
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- Yarım kutu konserve mısır
- 1 adet kırmızı kapya biber
- Zeytinyağı, tuz
Köz Patlıcanlı Makarna Salatası Tanımı Yapılışı
- Makarna bol ve tuzlu suda haşlanır.
- Haşlandıktan sonra süzülür ve soğumaya alınır.
- Közlenmiş patlıcan havanda dövülür püre kıvamına getirilir.
- Uygun bir kaba makarna ve patlıcan alınır.
- İçerisine küçük doğranmış kornişon turşu, küçük doğranmış kırmızı kapya biber, mısır, ince doğranmış dereotu ve sarımsak rendesi eklenir.
- Karıştırdıktan sonra mayonez ve süzme yoğurt eklenir.
- Tüm gereçler birbirine karışına kadar karıştırılır.
- Servis tabağına alınca üzerine zeytinyağı gezdirilir ve isteğe nazaran pul biber serpilir.