
Köz Patlıcanlı Tavuklu Salata Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet közlenmiş topan patlıcan
- 1 adet haşlanmış didilmiş tavuk göğsü
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı ballı hardal
- Zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Küçük bir kase kavrulmuş ceviz
Köz Patlıcanlı Tavuklu Salata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurt mayonez ve hardalı bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.
- Közlenmiş patlıcan tavuk etini tuzu ek ediyoruz.
- En son karabiber ve bir ölçü zeytinyağı ek ederek ezmeden karıştırıyoruz.
- Cevizi kısık ateşte 7-8 dakika kavurarak lezzetini ortaya çıkarıyoruz.
- Salatayı servis kasesine alıp cevizi üzerine serpiştiriyoruz ve üzerinede bir ölçü zeytinyağı döküyoruz.Afiyet olsun.