Köz Sebzeli Ve Labneli Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 5 adet közlenmiş kapya biber
- 4-5 adet közlenmiş yeşil biber
- 200 gr labne
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 9-10 diş ezilmiş sarımsak
Köz Sebzeli Ve Labneli Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Közlemiş olduğumuz sebzelerimizi doğruyoruz.
- Makarnalarımızı haşlıyoruz, haşlama suyumuzdan bir su bardağı ayırıyoruz.
- Tenceremize yağlarımızı ve sarımsakları alıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra salçamızı ekleyip kavuruyoruz.
- Labne peynir ve makarna haşlama suyunda da ekleyip karıştırıyoruz.
- Haşlanmış makarnaları ve ince doğranmış maydanozları ekleyip karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.