imageskozamantisitarifi5ad3d1fe33413
Manisa'nın yoresel tatlarından Koza Mantı tarifi,
06122019 17:04:30
Malzemeler:
Hamuru icin;
500 gr un
1 yumurta
1 tutam tuz
İci icin;
1 bardak nohut
1 tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak icin;
Sıvı yağ
Uzeri icin;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salcası
1 tatlı kaşığı domates salcası
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Yarım kilo un yoğurma kabına alınır 1 tutam tuz ve 1 yumurta eklenir Azar azar suyla birlike hafif sert bir kıvam alana kadar yoğrulur İc harc hazırlanana kadar uzeri ortulerek dinlenmeye bırakılır İci icin; 1 bardak nohut arzuya gore tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberle robotta cekilir
Dinlenen hamur 2 bezeye ayrılır Her beze unlu zeminde acılıp iri kare parcalara kesilir Her karenin ortasına nohutlu ic yerleştirilir ve mantı bohca şeklinde kapatılır Tavaya bol sıvıyağ konulur ve mantılar altın rengi alana kadar kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu uzerine alınır Derin bir tencerede onceden hazırlanmış et suyu biraz da normal suyla birlikte kaynatılır Kızaran mantılar hafif ılıklaşınca et suyuna atılıp hafif yumuşayana kadar bekletilip servis tabağına alınır Ayrı bir tavada da dolo dolu bir yemek kaşığı tereyağı eritilip mantıların uzerine dokulur ve mantılar yağlanır (Mantıların yapışmasını onler)
Sosu icin; 1 yemek kaşığı tereyağında 1er tatlı kaşığı biber ve domates salcası kavrulur Biraz suyla kıvamı acılır Mantıların uzerine sarımsaklı yoğurt dokulur ve salcalı sos gezdirilir
Koza mantı servise hazırdır
Manisa'nın yoresel tatlarından Koza Mantı tarifi,
06122019 17:04:30
Malzemeler:
Hamuru icin;
500 gr un
1 yumurta
1 tutam tuz
İci icin;
1 bardak nohut
1 tatlı kaşığı karabiber
Kızartmak icin;
Sıvı yağ
Uzeri icin;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salcası
1 tatlı kaşığı domates salcası
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Yarım kilo un yoğurma kabına alınır 1 tutam tuz ve 1 yumurta eklenir Azar azar suyla birlike hafif sert bir kıvam alana kadar yoğrulur İc harc hazırlanana kadar uzeri ortulerek dinlenmeye bırakılır İci icin; 1 bardak nohut arzuya gore tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberle robotta cekilir
Dinlenen hamur 2 bezeye ayrılır Her beze unlu zeminde acılıp iri kare parcalara kesilir Her karenin ortasına nohutlu ic yerleştirilir ve mantı bohca şeklinde kapatılır Tavaya bol sıvıyağ konulur ve mantılar altın rengi alana kadar kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu uzerine alınır Derin bir tencerede onceden hazırlanmış et suyu biraz da normal suyla birlikte kaynatılır Kızaran mantılar hafif ılıklaşınca et suyuna atılıp hafif yumuşayana kadar bekletilip servis tabağına alınır Ayrı bir tavada da dolo dolu bir yemek kaşığı tereyağı eritilip mantıların uzerine dokulur ve mantılar yağlanır (Mantıların yapışmasını onler)
Sosu icin; 1 yemek kaşığı tereyağında 1er tatlı kaşığı biber ve domates salcası kavrulur Biraz suyla kıvamı acılır Mantıların uzerine sarımsaklı yoğurt dokulur ve salcalı sos gezdirilir
Koza mantı servise hazırdır