Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kozalak Kurabiye

Kozalak Kurabiye
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kozalak-kurabiye.jpg

Kozalak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • İmajı ile konuklarınızın ilgisi çekecek kolay üretimi ve tam tutan tanımıyla kozalak kurabiye
  • 150 gram yumuşamış tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri (Topaklanmış ise kesinlikle elekten geçirin)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday yada mısır)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Kozalak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karıştırma kabına tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri alınıp çırpılır.
  2. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve nişasta eklenip el ile yoğurulur.
  3. Un azar azar eklenip yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamuru kesinlikle bir plastik poşete koyun ce 6-7 dakika dinlendirelim.
  5. Dinlendirdiğimiz hamurdan küçük modüller kopararak elimizle hafif uzun yumurtaya misal hal verelim.
  6. Hamurun üzerine bıçakla enine ve uzunluğuna kesikler yapalım.
  7. Fırın kağıt serili tepsiye bütün hamur bitene kadar bu formda yapıp dizelim.
  8. 160 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında 20 dakika pişirelim.
  9. Fırından çıkardığımız kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt