Kozalak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- İmajı ile konuklarınızın ilgisi çekecek kolay üretimi ve tam tutan tanımıyla kozalak kurabiye
- 150 gram yumuşamış tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri (Topaklanmış ise kesinlikle elekten geçirin)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta (Buğday yada mısır)
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Kozalak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekeri alınıp çırpılır.
- Kakao, kabartma tozu, vanilya ve nişasta eklenip el ile yoğurulur.
- Un azar azar eklenip yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamuru kesinlikle bir plastik poşete koyun ce 6-7 dakika dinlendirelim.
- Dinlendirdiğimiz hamurdan küçük modüller kopararak elimizle hafif uzun yumurtaya misal hal verelim.
- Hamurun üzerine bıçakla enine ve uzunluğuna kesikler yapalım.
- Fırın kağıt serili tepsiye bütün hamur bitene kadar bu formda yapıp dizelim.
- 160 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında 20 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.