![kozalak-kurabiye.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/28/kozalak-kurabiye.jpg)
Kozalak Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kozalak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle un ve kabartma tozu hariç gereçleri karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu azar azar ek ekleyip yumuşak bir hamur yapalım.
- Streç folyoya sarıp buzdolapta 30 dk bekletiyoruz.
- Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler alıp badem biçimi verelim.
- Üzerine kesikler atarak form verelim.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis tabağına alalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
.