Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kozalak Mantı

Kozalak Mantı
0
105

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kozalak-manti-6.jpg

Kozalak Mantı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket üçgen yufka
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
Kızartmak için:
  • Yağ
Üzerine;
  • Yoğurt

Kozalak Mantı Tanımı Yapılışı

  1. Soğanlarımızı küçük bir formda doğrayıp tavamıza alıyoruz.
  2. Sonra onları öldürdükten sonra kıymamızı ekleyip kavuruyoruz.
  3. Kıymamızda pişirince biberlerimizi küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
  4. Irkisinde birebir anda ekleyebiliriz. Onlarda pişirmeye yakın tuz ,kimyon, karabiber ,pul biber ve kekikiğimizi de ekleyip biraz pişirmeye bırakıyoruz.
  5. 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
  6. Sonra yufkalarımızı yuvarlak biçimde sarıp kızartıyoruz.
  7. Yufkalarında hepsini kızarttıktan sonra sunum tabağımıza ortası bos olacak halde diziyoruz.
  8. Dizdiğimiz yufkaların üzerine çırptığımız yoğurdu döküyoruz.
  9. Ortası boş olan yere de kıymalı harcımızı döküyoruz. (isterseniz kıyma harcın üstüne seviyorsanız maydanonuz dökebilirsiniz).
Afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
982,148Mesajlar
30,092Kullanıcılar
isacan6791Son üye
Üst Alt