![kozalak-manti-6.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/19/kozalak-manti-6.jpg)
Kozalak Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket üçgen yufka
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Yağ
- Yoğurt
Kozalak Mantı Tanımı Yapılışı
- Soğanlarımızı küçük bir formda doğrayıp tavamıza alıyoruz.
- Sonra onları öldürdükten sonra kıymamızı ekleyip kavuruyoruz.
- Kıymamızda pişirince biberlerimizi küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
- Irkisinde birebir anda ekleyebiliriz. Onlarda pişirmeye yakın tuz ,kimyon, karabiber ,pul biber ve kekikiğimizi de ekleyip biraz pişirmeye bırakıyoruz.
- 5 dakika kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz.
- Sonra yufkalarımızı yuvarlak biçimde sarıp kızartıyoruz.
- Yufkalarında hepsini kızarttıktan sonra sunum tabağımıza ortası bos olacak halde diziyoruz.
- Dizdiğimiz yufkaların üzerine çırptığımız yoğurdu döküyoruz.
- Ortası boş olan yere de kıymalı harcımızı döküyoruz. (isterseniz kıyma harcın üstüne seviyorsanız maydanonuz dökebilirsiniz).