Kozalak Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 200 gram kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Sarımsak
- Yoğurt
- Tereyağı
- Pul biber
Kozalak Mantısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tezgaha serdiğimiz 1 adet yufkayı 8 eşit modüle keselim. Daha sonra her bir parçayı da 3 modüle keselim. Kestiğimiz her bir parçayı tek tek olarak pipet yardımı ile geniş kısmında n başlayıp rulo halinde saralım.
- Uç kısmına çok az su sürerek kapatalım ve pipeti çekerek çıkartalım. Kestiğimiz bütün yufkaları bu biçimde hazırlayalım. Yufkalarımızı kızdırdığımız sıvı yağda altın rengini alıncaya kadar kızartalım.
- Üzeri için tavaya sıvı yağ ve doğranmış soğanları alalım kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edelim kavrulan kıymaya salça tuz ve karabiber ekleyip bir kaç dakika daha kavuralım.
- Servis tabağına yufkaları dilediğiniz halde yerleştirelim orta kısmına kıymalı harcımızı boşaltarak yayalım ve kızgın yağda kızartalım ve kıymanın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- Tereyağında kızdırdığımız biber eşliğinde kozalak mantısı servise hazır. Afiyet olsun.