Kozalak Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 paket kakaolu petibör bisküvi
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker (Çıtır çıtır olması için)
- 1 su bardağı soğuk süt
- Kahvaltılık gevrek
- Hindistan cevizi (Kar tanesi görüntüsü için)
Kozalak Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Petibörleri rondodan un olacak şekilde geçirin. Yağı eritin. Yağın içerisine toz şeker ilave edip karıştırın.
- Şekeri, yağı bisküvilere ekleyin, yoğurmaya başlayın. Toplanmayacak fakat yağ dağılacaktır. Sütü ilave edip, hamur haline getirin.
- İri parçalar alıp önce içli köfte şekli verin. Alt kısmını zemine hafif vurarak düzleyin, kozalak görüntüsü verin.
- Her yerine gevrek batırın. Gevrekleri içe doğru batırın. Kıvrık olan yapısı kozalak görünümü verecektir.
- En son servis tabağına alın, üzerine hindistan cevizi serperek kar tanesi görüntüsü verin.
- 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin servis yapın afiyet olsun.