Kozalak Şurubu Tarifi İçin Malzemeler
- Çam kozalağı 20 adet
- Su
- 2,5 su bardağı şeker
Kozalak Şurubu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kozalaklarımızı iyice yıkayıp derin bir kabının içinde su doldurup 2- 3 saat bekletiyoruz.
- Suyunu süzüp tekrar iyice yıkadığımız kozalakları derin bir tencereye katıp üzerine su çıkasıya kadar doldurup orta ateşte kaynatıyoruz.
- Kaynayınca suyunu süzüp tekrar taze su doldurup ocağa koyuyoruz.
- 30 dakika kaynadıktan sonra kozalak suyumuzu süzüyoruz.
- Süzülmüş olduğumuz suyun içerisine 2,5 bardak şeker ekleyip 30 dakika daha kaynatıyoruz.
- 30 dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyu ilave edip 15 dakika daha kaynatıyoruz.
- Şurubumuz tamamen hazır olunca kavanozun içerisine kozalaklarımızdan katıp sıcak şurubumuzu ekleyip kapağını sıcak kapatıp ters çeviriyoruz. Şifa kaynağı şurubumuzu yetişkinler günde bir yemek kaşığı çocuklar ise bir tatlı kaşığı tüketebilir.