
Közlenmiş Biber Çorbası Nefis Ve Çok Lezzetli Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet közlenmiş temizlenmiş kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 2 dış sarımsak
- 5 su bardağı su (Yarısı tavuk suyu olabilir yahut 2 adet tavuk bulyon)
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Közlenmiş Biber Çorbası Nefis Ve Çok Lezzetli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye kıyılmış sarımsak ve yemeklik doğranmış kuru soğanı alın, üzerine sıvı yağı ek ederek yavaşça kavurun.
- Patatesi küp küp doğrayın, köz biberleri iri iri doğranmış olarak. Bir yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tencereye alıp. Biraz daha kavurun.
- Birkaç dakika sonra varsa tavuk suyu yahut beş su bardağı olağan suyunu ek edin (Tavuk suyu yoksa isteyen iki adet tavuk bulyon ekleyebilir ).
- Bir yemek kaşığı üzüm sirkesi ek edin, ve patates yumuşayıncaya kadar 15 dakika pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra gerekiyorsa yeteri kadar tuzunu ve seviyorsanız bir çay kaşığı karabiber ekleyin bir taşım daha kaynayınca ocaktan alın.
- Çorbayı el blenderinden geçirin, servis ederken dilerseniz üzerine rendelenmiş peynir ve kruton ekmekle ikram edin, afiyetler olsun.