
Közlenmiş Biber Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet kırmızı biber(uzunlardan seçin)
- 100 gram beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
- 3-4 kol dereotu (maydanoz da kullanabilirsiniz)
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber (acı severler artırabilir)
- Tuz (Ben kullanmadım peynirim tuz oranı yeterliydi)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
Közlenmiş Biber Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberler yıkanır süzülüp fırın tepsisine koyulur.
- Biberlerin üzerine bıçakla bir kaç kesikler atılır.
- 200 dere evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika közlenir, fazla közleyip yumuşatmayın biraz canlı kalsınlar denetim ederek közleyin.
- Közlenen biberleri bir kutuya alın üzerini 5-6 dakika kapalı tutun bu sayede kolay kabuklarını soyabilirsiniz.
- Biberlerin kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün, çekirdeklerini temizleyin.
- Beyaz peyniri bir tabağa alın çatalla ezin üzerine ceviz içi, karabiber, pulbiber ve ince kıyılmış dereotunu ek edip karıştırın.
- Ortadan kestiğiniz biberlerin geniş kısmına peynir harcından biraz koyun (ben elimle evvelden şekillendirdim) ve sarın uç kısmının açılmaması için kürdan batırın servis tabağına alın.
- Sos için zeytinyağı, limon suyu ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın biberlerin üzerine gezdirin.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.