Közlenmiş Biberli-Patlıcanlı Meze Tanımı İçin Gereçler
- 2 patlıcan
- 2 kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 avuç dolu ceviz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Üstüne ve içine isteğe nazaran maydanoz
Közlenmiş Biberli-Patlıcanlı Meze Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biber ve patlıcanı fırında yaklaşık 1 saat közlüyoruz.
- Piştikten sonra kabuğunu soyup suyunu süzgeçten geçirelim.
- Sonra öbür gereçlerle birlikte rondodan geçirelim.
- Üstünede içinede istediğiniz kadar maydanoz ekleyebilirsiniz.
- Bu tanımı ister meze olarak yahut kahvaltıya ekmeğin üstüne sürerek kulanabilirsiniz
afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.