Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet domates
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- Kekik
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Göz kararı su
Közlenmiş Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domateslerin kabukları soyulup kalın halde dilimleyin.
- Ortalarına ayıklamış olduğumuz sarımsakları eşit ölçüde keserek domateslerin üzerine batırın, zeytinyağını domateslerin üzerine dökün ,kekik ve karabiber serpin.
- Soğanlarda halka halka doğranıp fırın tepsisine dizelim.
- 220 derecede 30 dakika közleyelim.
- Öteki taraftan yağ ve unumuzu kavuralım.
- Közlenen materyallerimizi de üzerine döküp biraz tencere de çevirelim.
- Üzerine göz kararı suyumuzu ekleyelim.
- Yoğunlaşana kadar pişirelim en son rondodan geçirip kaşar peyniri ile süsleyerek servis yapalım.