
Közlenmiş Kahvaltılık Acuka Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet etli kapya
- 2 patlıcan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 dilim bayat ekmek
- 5 diş sarımsak
- 1 su bardağı ceviz içi
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
- Tuz ve baharatlarını istenilen çeşit ve miktarda kullanabilirsiniz
Közlenmiş Kahvaltılık Acuka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberle patlıcanları ocakta veya mümkünse közde közleyip kabuklarını soyalım.
- Bütün malzemeleri ceviz hariç hepsini rondoyla krem haline gelene kadar çalıştıralım.
- En son cevizi ekleyip bir kez daha şöyle bir döndürelim.
- Cevizleri çok ezmeyelim kıtır kalırsa daha iyi olur.
- Üstünü ceviz ve zeytin yağıyla süsleyebilirsiniz.
Sebzeleri fırında közlerseniz o tadı alamazsınız köz kokusu tadı olursa çok daha lezzetli oluyor.
İçine konulan salça da ev yapımı olursa mükemmel sonuç elde edersiniz.
Afiyet olsun.
Közlenmiş Kahvaltılık Acuka Tarifi Fotoğraflı Yapılışı