Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Közlenmiş Kestaneli Ekmek(FIRLAMA TİM)

Közlenmiş Kestaneli Ekmek(FIRLAMA TİM)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler:
*su bardağı ölçüsü amerikan cup ölçüsüdür

15 kestane
1 yemek kaşığı instant maya
14 tatlı kaşığı taze muskat rendesi
2 tatlı kaşığı tuz
12 su bardağı kestane unu
4,55 su bardağı ekmek unu
34 su bardağı ılık süt
34 su bardağı ılık su
14 su bardağı bal
12 su bardağı (~125gr) tuzsuz tereyağı
(normal tereyağı kullanacaksanız 2 tatlı kaşığı tuzu eklemeyin)
3 yumurta

Hazırlanması:

Fırını 200C'ye (400F) ayarlayın Kestanelerin düz yüzlerine bıçakla X şekli çizip fırın tepsisine alın Fırında 1520 dakika pişirin Soğuyunca soyup irice doğrayın Geniş bir kapta mikserle maya, muskat, tuz, kestane unu ve 2 su bardağı normal unu karıştırın (Eğer kitchen aid mikser kullanıyorsanız mikserin düz başlığını kullanın) Küçük bir kapta su, süt, bal ve tereyağını karıştırıp hafifçe ısıtın Isınınca tereyağını eritmek için karıştırıp altını kapatın ve ılınmasını sağlayın
Sıvı karışımını kuru karışıma ekleyip 1 dakika kadar çırpın Yumurtaları ve doğranmış kestaneleri ekleyin Kalan unu yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar (yarımşar su bardağı) ilave edin (elle yoğuruyorsanız bu aşamada tahta spatula kullanabilirsiniz)
Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alıp gerekirse yapışmasını engellemek için arada 1 yemek kaşığı un ekleyerek 3 dakika kadar yoğurun Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın, diğer yüzünün de yağlanması için bir kez ters çevirin ve üzerini streçle kapatın Bu halde oda sıcaklığında 1,52 saat bekletin
Hamuru tezgaha alıp 2 eşit parçaya bölün Her birine top şekli verip yağlanmış tepsiye yerleştirin (Birbirlerinden en az 10 cm uzaklıkta olsunlar) Üzerlerine bıçakla 1 cm derinliğinde X şekli çizin Streçle üzerini hafifçe kaplayın ve oda sıcaklığında 45 dakika bekletin Pişirmeden 20 dakika önce fırını 180C'ye (350F) ayarlayın Fırının orta gözünde 3540 dakika (üzeri iyice kızarıp, parmağınızla vurduğunuzda tok bir ses gelene kadar) pişirin Pişince fırın teline alıp tamamen soğumasını sağlayın
ALINTIDIR
FIRLAMA TİM
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt