Közlenmiş Patlıcan Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet topan patlıcan
- 8 adet kırmızı kapya biber yada (2 kavanoz közlenmiş patlıcan konservesi 1 kavanoz köz kapya biber konservesi hazır marketlerde satılıyor)
- 1 kilogram süzme yoğurt
- 1 su bardağı olağan yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket klasik etimek
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet büyük domates rendesi
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Silme çay kaşığı karabiber
- Mısır tanesi
- maydanoz vb. kullanabilirsiniz
Közlenmiş Patlıcan Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcan ve kapya biberler güzelce yıkanıp kurutulup 240 derece evvelden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar közlenir ya da közmatikle ocakta közlenir.
- Közlenen sebzeler bir poşetin içine koyularak biraz beklenirse buharlaşıp kabukları daha çabuk soyulur istek edersiniz sıcak sıcak da soyabilirsiniz.
- Kabukları soyulan patlıcan ve biberler küp küp doğranır sirke zeytinyağı tuz ile harmanlanıp tatlandırılır. Dikdörtgen borcama etimekler dizilir.
- Üzerine közlenmiş ve doğranmış patlıcan ve biber karışımı etimeklerin her yerine gelecek biçimde yayılır, onun üzerine süzme yoğurt ve olağan yoğurt biraz tuz 2 diş sarımsak rendesi çırpılır patlıcanın üzerine eşit formda yayılarak düzlenir.
- Domates sosu için domatesler rendelenir bir tavaya tereyağı koyularak eritilir, üzerine domates rendesi ve salça koyularak pişirilir karabiber ek edilir, tuzu denetim edilir. Soğutularak yoğurdun üzerine istediğiniz biçimde süsleyerek yerleştirebilirsiniz.