Közlenmiş Patlıcandan Karnı Yarık Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo patlıcan
- 400 grm kıyma
- 1 adet domates
- 4 adet çarliston biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
Közlenmiş Patlıcandan Karnı Yarık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları közleyin.
- Daha sonra iç harcı için, kıymayı ocağa alın ve kavurun.
- Kavrulmuş kıymaya ince ince doğranmış soğanları ve biberleri ek edip soğanlar ölene kadar tekrar kavurun.
- Daha sonra domates sarımsak ekleyip, domatesler ölene kadar tekrar kavurun.
- Salça ve suyunu ek edip baharat ve tuzunu da katın ve 5 dakika kadar pişirin.
- Patlıcanların ortasını çatal yardımı ile ayırın. Ortasına harçtan koyun.
- En son harcın kalan suyunu da üzerine gezdirip fırına verin. 15 dakika fırında pişirin. Hepsi bu kadar. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.