Közlenmiş Zerzevat Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet orta uzunluk patlıcan
- 7 adet kapya biber
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet orta uzunluk domates
- 4 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 2 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 silme yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı sumak
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Közlenmiş Zerzevat Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mangal yakılır odun yandıktan sonra korlanınca patlıcan atılır közlenir.
- Daha sonra kapya biber yeşil biber közlenir.
- Közlenen biberler ve patlıcan poşete konulur kuru soğan sarımsak domates közlenir.
- Maydanoz dışında herşey közlenir biberlerin domateslerin ve patlıcanın kabukları soyulur hepsi küp halinde doğranır.
- Derin, kaba küpler halinde doğranan patlıcan, biberler, domates kuru soğan, sarımsak derin kaba alınır.
- Üzerine ince doğranmış maydanozlar da doğranıp konulur hepsi harmanlanır.
- Üzerine zeytinyağ, pulbiber, sumak, karabiber tuz limon suyu ve nar ekşisi ilave edilip karıştırılır salatamız hazır afiyet olsun.