Közlü Soslu Köpoğlu Mezesi (Göçmen Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet orta uzunluk patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- Biraz maydanoz
- Biraz dere otu
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı pul biber
- Biraz tuz
- Nane
- 1-2 diş sarımsak
Közlü Soslu Köpoğlu Mezesi (Göçmen Lezzeti) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcan ve kırmızı biberler delinerek fırında 200 derecede 15 dakika közlenir. (çok aşırı yumuşamasın).
- Yeşil biberler ve soyulan domatesler biraz iri formda doğranır.
- Maydanoz ve dere otu ince kıyılır. Közlenen patlıcan ve biber de biraz iri halde doğranır.
- Tavaya zeytinyağı alınarak içine yeşil biberler atılarak sotelenir. Diriliğini kaybedince domatesler eklenerek sotelemeye devam edilir.
- Domatesler diriliğini kaybedince patlıcan ve biberler eklenerek biraz sotelenir alınır.
- Kasede yoğurt biraz çırpılır. İçine ezilmiş sarımsak eklenerek karıştırır.
- Servis tabağına alınan meze müsaade üzerine yoğurt koyulur.
- Tavada pulbiber ve nane ile kızdırdığınız yağı üzerine gezdirebilirsiniz.
- En son üstüne maydanoz ve dere otunu ekleyip servis edebilirsiniz.