Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Közlü Soslu Köpoğlu Mezesi (Göçmen Lezzeti)

Közlü Soslu Köpoğlu Mezesi (Göçmen Lezzeti)
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kozlu-soslu-kopoglu-mezesi-gocmen-lezzeti.jpg

Közlü Soslu Köpoğlu Mezesi (Göçmen Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet orta uzunluk patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • Biraz maydanoz
  • Biraz dere otu
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Üzeri ve sosu:
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Biraz tuz
  • Nane
  • 1-2 diş sarımsak

Közlü Soslu Köpoğlu Mezesi (Göçmen Lezzeti) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcan ve kırmızı biberler delinerek fırında 200 derecede 15 dakika közlenir. (çok aşırı yumuşamasın).
  2. Yeşil biberler ve soyulan domatesler biraz iri formda doğranır.
  3. Maydanoz ve dere otu ince kıyılır. Közlenen patlıcan ve biber de biraz iri halde doğranır.
  4. Tavaya zeytinyağı alınarak içine yeşil biberler atılarak sotelenir. Diriliğini kaybedince domatesler eklenerek sotelemeye devam edilir.
  5. Domatesler diriliğini kaybedince patlıcan ve biberler eklenerek biraz sotelenir alınır.
  6. Kasede yoğurt biraz çırpılır. İçine ezilmiş sarımsak eklenerek karıştırır.
  7. Servis tabağına alınan meze müsaade üzerine yoğurt koyulur.
  8. Tavada pulbiber ve nane ile kızdırdığınız yağı üzerine gezdirebilirsiniz.
  9. En son üstüne maydanoz ve dere otunu ekleyip servis edebilirsiniz.
 
858,488Konular
981,508Mesajlar
29,647Kullanıcılar
qazaq12Son üye
Üst Alt