Kraker Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram oda ısısında margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta (Beyazı üzerine)
- 1 tatlı kasığı tuz
- 1 tatlı kasığı tozbıber
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kraker Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına alalım ve materyalleri birbirine yedirelim. Unu ekleyelim. Kulak göğsü kıvamında olacak halde ayarlayalım hamuru.
- Tezgaha hafif un serpip hamurumuzun yarısını alıp orda merdaneyle açalım. 1cm kalınlığında olsun.
- Kraker kesme aparatı ile keselim yoksa göz kararı ile keselim yahut öteki şekillerdede yapabilirsiniz.
- Yumurta akını üzerine sürüp çokça susam dökelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Evvelce ısınmış 180 derecede alt üst kızarana denk pişirelim. Afiyet olsun ????